Elektriker Nybro bra kroppsarbete

Att arbeta med kroppen är det bästa man kan göra, iallafall i måttliga mängder. Vare sig det är byggarbete i Göteborg, elektriker Nybro eller trädgårdsarbete i Växjö. Med dessa sortens arbete kommer man ut och rör på sig, istället för att sitta på ett kontor dagarna i ända. För någon med ADHD är rörelse i arbetet uppskattat. Med tillräckligt mycket rörelse tar koncentrationen inte skada, och arbetet blir gjort. För lite rörelse är en stor orsak till varför barn med ADHD inte koncentrerar sig i under lektionerna i skolan. Iallafall det var inte ADHD-dämpande lösningar detta skulle handla om, utan arbeten med kroppsarbete.

Snickare, elektriker och arbete med maskineri, så väl som sjukvårdsarbete är förmodligen det folk tänker på när man säger kroppsarbete. Det finns dock arbeten där åtminstone en del av kroppen måste arbeta, till exempel de barn som sålde julpapper för att tjäna pengar till klasskassan i höstas. De var tvungna att gå flera kilometer (totalt) för att få sålt så mycket som möjligt. Andra sorters kroppsarbete som få förmodligen ser som kroppsarbete är allt städarbete som städare runtom i landet gör. Speciellt är det städare på platser som sjukhus eller skolor som får röra kroppen en hel del. Då det på sjukhus är viktigt att verkligen allt är dammfritt, måste städare där sträcka och huka sig för att nå alla dammpartiklar.

Ifall man ska arbeta med kroppsarbete som elektriker eller snickare, eller något annat yrke som redan nämnts, är det viktigt att man redan från början har bra kondition. Utan bra kondition orkar man inte med arbetet. Består arbetet av att röra sig en majoritet av tiden, kommer man inte ens orka en halv dag innan man faller ihop utmattad. Givetvis skiljer sig konditionskraven åt mellan olika yrken, men tro inte att det går att komma otränad till något av dem.

Kommentarer är stängda.