Familjetält

I vår familj har vi alltid tyckt om att campa och åka husbil eller husvagn men nu har vi gjort en total omvändning och köpt ett familjetält. Det var faktiskt våra barn som en vacker sommardag plötsligt ville att vi skulle sova i tält istället för i husvagn. Både jag och min man blev väldigt förvånade och bara stirrade på dom. Vi försökte förklara att i husvagnen har man plats för allt man behöver och sover mjukt och skönt i sina bäddar och kan till och med titta på TV. Fast vi vet ju att barnen hellre tittar i sina mobiler eller på sina padda så den ursäkten var nog för att ”mamma och pappa” gärna vill ha tillgång till en TV.

Vi köpte ett familjetält

Till slut efter mycket tjat från barnen så åkte vi iväg för att titta på olika typer av familjetält. Vi ville gärna uppleva familjetälten på riktigt för att få ett grepp om hur mycket utrymme som fanns i respektive familjetält och om detta skulle räcka åt oss fyra. Jag blev väldigt positivt inställd till dessa familjetält med både mycket plats för förvaring men också plats för bord och fyra stolar där vi kunde sitta och äta frukost om det skulle regna eller blåsa. Det fanns så klart mängder av olika modeller och alla var inte lika frikostiga när det gällde extra utrymme.

Familjetält för 4 personer

Det skiljde sig en aning när det gällde våra prioriteringar och hur vi tänkte. Barnen kunde i princip tänka sig vilket familjetält som helst bara de fick ett eget ”rum” och vi föräldrar fick absolut inte sova nära dom. Jag och min man prioriterade extra utrymmen, att det fanns ”fönster” och fram för allt att det fanns extra förvaring för maten och att vi kunde stå upprätt i mitten av familjetältet. Sagt och gjort, vi köpte ett familjetält och nu ska vi tälta i sommar istället för att köra runt med husvagn.