Skrivblock för ADHD barn

Det är förmodligen många som läser denna bloggen som känner till hur det är att leva med ADHD, attention deficit hyperactivity disorder, på svenska uppmärksamhetsbrist hyperaktiv avvikelse. För er som inte har någon nära eller själva har ADHD så kan jag förklara vad ADHD innebär i praktiken. ADHD innebär att jag inte kan koncentrera mig på ett arbete i mer än några minuter, efter det börjar mina tankar att vandra iväg. Jag har också svårt att sitta still och måste hela tiden hoppa med ena benet för att inte behöva lämna platsen jag sitter på. Detta som ni förstår gjorde min skolgång extra svår, då jag hellre var ute och spelade fotboll än satt inne och lärde mig multiplikationstabellen. Min ADHD påverkade också mina föräldrar, som självklart blev oroliga att deras ”lilla grabb” skulle växa upp med svårigheter. Som tur var fick både jag och mina föräldrar hjälp hos en bekant. Den bekanta till mina föräldrar kom med förslaget ”köp skrivblock till barnet”, Hon hade nämligen läst att barn som får skriva av sig blir lugnare.

Att börja skriva av mig var det bästa jag gjort i mitt liv, friheten i kombination med farten min hjärna fick gjorde att min hyperaktivitet att lugna ner sig. Idag skriver jag fortfarande i skrivböcker lite då och då, men nu är jag mer intresserad av att meka med hojen och bygga hundsäng till kvarterets hundpark.