Pedagogiska leksaker bra vid ADHD

Barn med ADHD har svårt att koncentrera sig på saker som många andra har lätt att koncentrera sig på, så som skolan, sommarjobb och diskussioner. Ofta behövs det något typ av medicin för att lugna symptomen, vilken kan leda till andra problem. Det är därför som föräldrar redan när ADHD barn är små bör investera i pedagogiska leksaker som hjälper barn att koncentrera sig. Pedagogiska leksaker till skillnad från vanliga leksaker stimulerar ADHD barn på ett sånt sätt att de genom lek utvecklar en bättre koncentration.

Ofta som förälder så kanske man vill ta det lugnt efter en hel dag på jobbet, istället för att då aktivera barnen med stökig och högljudd lek så kanske man låter dem sitta med en surfplatta eller framför TV:en. Detta är ett stort nej, då detta bara förvärrar ADHD problemen. Studier har nämligen gjorts som visar på att för mycket skärmtid i unga åldrar inte alls är bra för utvecklingen av saker som koncentrationen, social förmåga och uppmärksamhetsförmåga. Det är heller inte bra med omedelbar tillfredsställelse, då detta skadar tålamodet. Med omedelbar tillfredsställelse menas att barnet får en något denna är ute efter direkt. Det kan handla om nya leksaker, godis eller tillgång till surfplattan. Att dagens barn har tillgång till video on demand på deras favoritprogram är därför inte så positivt.

Så istället för att sätta barnen framför en skärm, låt dem leka med pedagogiska leksaker istället. Det kommer både ni som föräldrar och barnen i sinom tid tjäna mycket på. Både för barnens tid i skolan, men också senare i livet. Då barnen slipper äta en massa mediciner för att dämpa sin ADHD, kommer de också må bra psykiskt.

Gör era barn en tjänst redan när de är små och knappt kan prata, lek med dem med pedagogiska leksaker, även de dagar då jobbet har varit lite för jobbigt.