Cross och ADHD

Det är förmodligen många som läser denna bloggen som känner till hur det är att leva med ADHD, attention deficit hyperactivity disorder, på svenska uppmärksamhetsbrist hyperaktiv avvikelse. För er som inte har någon nära eller själva har ADHD så kan jag förklara vad ADHD innebär i praktiken. ADHD innebär att jag inte kan koncentrera mig på ett arbete i mer än några minuter, efter det börjar mina tankar att vandra iväg. Jag har också svårt att sitta still och måste hela tiden hoppa med ena benet för att inte behöva lämna platsen jag sitter på. Detta som ni förstår gjorde min skolgång extra svår, då jag hellre var ute och spelade fotboll än satt inne och lärde mig multiplikationstabellen. Min ADHD påverkade också mina föräldrar, som självklart blev oroliga att deras ”lilla grabb” skulle växa upp med svårigheter. Som tur var fick både jag och mina föräldrar hjälp hos en samtalsmottagning i Göteborg. Mottagningens psykolog gav stöd åt mina föräldrar, samtidigt som jag fick hjälp att tygla min ADHD. Då jag gillade att röra på mig och när saker gick fort, föreslog psykologen att jag börjar köra cross. Att börja köra cross var det bästa jag gjort i mitt liv, naturen och friheten i kombination med farten fick min hyperaktivitet att lugna ner sig. Idag kör jag fortfarande cross lite då och då, men nu är jag mer intresserad av att meka och köra stora hojar, som till exempel Yamaha och Harley Davidson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *